• Buitentrainingen voor de jeugd vanaf 4 januari

1 jan 2021
  • Na de op 14 december aangekondigde Coronamaatregelen is de SKF-accommodatie gesloten en zijn alle activiteiten geannuleerd. De maatregelen laten ruimte voor buitensporten voor kinderen tot 18 jaar.

SKF handelt vanaf het begin van de Coronasituatie volgens 2 belangrijke uitgangspunten:

• We volgen de richtlijnen en adviezen van de regering, RIVM, NOC*NSF, KNKV en de Gemeente Veenendaal. We beperken wat geadviseerd wordt en we maken mogelijk wat geadviseerd wordt.
    • Elke trainer, speler, vrijwilliger en ouder is volledig vrij om zelf te besluiten ergens wel of niet aan mee te doen.

Op basis van deze uitgangspunten zijn wij tot het besluit gekomen om vanaf a.s. maandag 4 januari buitentrainingen te organiseren voor jeugdteams en jeugdspelers die dat graag willen.

In de afgelopen weken hebben we onderzocht hoe hiervoor de animo bij trainers, spelers en ouders is. Dat heeft geleid tot dit aangepaste trainingsrooster, dat van toepassing is tot nader bericht. Als jouw team er niet tussen staat, maar jij toch heel graag wilt trainen, zoek dan even contact met je trainer. Dan onderzoeken we of je tijdelijk bij een ander team mee kunt doen.

Buiten trainen in de winterperiode is nieuw voor ons. We blijven met de trainers in contact over de verwachte weersomstandigheden. Als die onverantwoord zijn, annuleren we de trainingen. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de kinderen zich extra warm kleden en, naast warme sportkleding, ook een jas en evt.  handschoenen voor na de training bij zich hebben. De kleedkamers zullen niet gebruikt kunnen worden.

Vanzelfsprekend gelden nog steeds de belangrijke basisregels van het RIVM. Als je klachten hebt, kom je niet trainen. En als je vanwege een test of de situatie van jouw huisgenoten in quarantaine bent ook niet.

We benadrukken graag nogmaals dat iedereen vrij is om zelf te kiezen wel of niet aan deze trainingen mee te doen. We hopen hiermee voor onze jeugd de komende weken op sportief en sociaal vlak weer een stukje leuker te maken!